Tuotteet ja hinnat

Hopeavedos toimittaa vaativaan mustavalkokuvaukseen ja vedostukseen tarvittavia erikoiskemikaaleja filmikehitteistä sävytteisiin, syanotypiaan ja kallitypiaan. Lisäksi kauttani saa tilattua muita valokuvavedostuksessa tarvittavia tuotteita. Kaikki hintamme sisältävät ALV:n (24%).

Filmikehitteet

Lux eterna pyrocat-HD 2 x 200 ml – 29,00 €

Kehite tuottaa hyvän ääriviivaterävyyden, hyödyntää hyvin filmin herkkyyden ja tasaa sopivasti huippuvaloja.

Lisätietoa

Kehite sopii kaikille mustavalkofilmeille ja kaikille kehitysmenetelmille olipa liikuttelu normaalia, jatkuvaa (rotaatio) tai minimaalista. Myös ns. stand-kehitykseen Pyrocat-HD soveltuu erinomaisesti. Lisäksi sitä voidaan käyttää kaksikylpykehitteenä.

Pyrokehitteen tuottama  kellanruskea väri (stain) muodostaa osan negatiivin tiheydestä, häivyttää rakeisuutta ja toimii osittain loivana suodattimena monijyrkkyyspaperille vedostettaessa. Pakkauksessa on kaksi kantaliuosta, joista valmistetaan kertakäyttöinen käyttöliuos laimentamalla esim. 1+1+100 tai muuntelemalla laimennusta tarpeen mukaan. Kantaliuosten säilyvyys on erittäin hyvä. Lisätietoja löytyy linkistä https://www.pyrocathd.5×4.co.uk/

Vedoskehitteet

Vedoskehite 500 ml – 24,00 €

Vedoskehite on neutraalin kuvasävyn tuottava kehite kaikkien mustavalkopaperien kehittämiseen altaissa, prosessoreissa tai rummuissa. Pakkaus on tiivisteliuos, jonka normaali laimennussuhde on 1+9.

 

D-72 Vedoskehite 5 x 1 l – 26,00 €

Kehite on klassisen Kodak Dektolin kaltainen ja siten paperikehitteiden ”kultainen standardi”, johon muiden kehitteiden ominaisuuksia verrataan.

Sävytteet

Lux Eterna IPI Silver Lock 250 ml 28,00 € ja 500 ml 48,00 €

Tämä polysulfidisävyte soveltuu kaikkien hopeapitoisten mustavalkomateriaalien sävyttämiseen.

Lisätietoa

IPI Silver Lock sävytettä käytetään laimennettuna hopeakuvan sävyttämiseen  suoraan ilman edeltävää valkaisua. Sävytys muuttaa kuvahopean hopeasulfidiksi. Lyhyillä sävytysajoilla hopeakuvan värisävyn muutosta ei tapahdu tai se on vähäinen. Pidemmillä sävytysajoilla kuvasävy muuttuu violetinruskean suuntaan.

Polysulfidisävytys on paras tapa parantaa hopeakuvan säilyvyyttä jos kuvan värisävyn ei haluta muuttuvan. Polysulfidisävytettä voidaan käyttää myös filmien “sävyttämiseen” niiden säilyvyyden parantamiseksi. Normaali laimennussuhde on 1:25 – 1:40. 

Lux Eterna Sulfolux 2 x 250 ml – 25,00 €

Sulfolux on hajuton sulfidisävyte. Se soveltuu kaikkien hopeapitoisten mustavalkomateriaalien sävyttämiseen seepian ruskeiksi.

Lisätietoa

Täydellisessä sävytyksessä kuvahopea muuttuu sävyltään ruskeaksi tai seepiaksi hopeasulfidiksi, osittaisessa sävytyksessä (split toning) kuvan vaaleat alueet sävyttyvät tummia alueita enemmän. Sävytetyn kuvan säilyvyys paranee. Pakkaus sisältää valkaisuliuoksen ja sävytteen tiivisteinä, 2×250 ml. Näistä kummastakin saadaan vähintään yksi litra käyttöliuosta.

Lux Eterna Selenobleach 2 x 250 ml – 26,00 €

Tämä selenosulfidisävyte soveltuu kaikkien hopeapitoisten mustavalkomateriaalien sävyttämiseen.

Lisätietoa

Täydellisessä sävytyksessä kuvahopea muuttuu sävyltään lämpimän ruskeaksi hopeasulfidiksi ja –selenidiksi, osittaisessa sävytyksessä (split toning) kuvan vaaleat alueet sävyttyvät mutta tummat alueet säilyttävät osittain alkuperäisen sävynsä. Sävytetyn kuvan säilyvyys paranee.

Pakkaukseen kuuluu kaksi liuostiivistettä, valkaisuliuos ja sävyteliuos, 2×250 ml. Näistä kummastakin saadaan vähintään yksi litra käyttöliuosta monijyrkkyyspaperille vedostettaessa.

Lux Eterna Selenolux 500 ml – 28,00 €

Tämä selenosulfidisävyte muuttaa kuvahopean erittäin stabiiliksi hopeasulfidiksi ja -selenidiksi muuttaen kuvasävyä violetinruskean suuntaan.

Lisätietoa

SELENOLUX poikkeaa ominaisuuksiltaan (ja väriltään) muista markkinoilla olevista (kirkkaanvärisistä) seleenisävytteistä. Selenolux on tummanpunaruskeaa ja sisältää seleenin ohella natriumsulfidia. Pakkaus sisältää sävytteen tiivisteenä, josta laimennetaan käyttöliuos 1+9.

Lux Eterna Bluelux 2 x 250 ml – 28,00 €

Sinisävyte  muuntaa mustavalkokuvan kuvasävyn siniseksi. Pakkaukseen kuuluu kaksi liuostiivistettä: A (250 ml) ja B (250 ml), joista saadaan 2 litraa käyttöliuosta.

 

Palladiumsävyte 1 l – 34,00 €

Sävyte soveltuu suolavedosten, ruskovedosten ja kallitypioiden sävyttämiseen.

 

Jalovedostus

Syanotypia 2 x 100 ml – 20,00 € ja 2 x 250 ml – 36,00 €

Syanotypiakemikaalipakkauksessa on pulloihin valmiiksi punnittuina kemikaalit kantaliuoksia varten. Käyttäjä liuottaa kemikaalit puhdistettuun veteen. Näiden kantaliuosten säilyvyys on vähintään useita viikkoja. Valmis herkistysliuos valmistetaan sekoittamalla yhtä suuret tilavuudet kantaliuoksia keskenään.

VanDyke ruskovedostus kemikaalisarja 3 x 50 ml – 44,00 € ja 3 x 100 ml – 78,00 €

Ruskovedostus on hopeaan perustuva jalovedostusmenetelmä, jossa hyödynnetään rautasuolojen valoherkkyyttä. Lopputuloksena syntyy hopeakuva, joka on värisävyltään ruskea. Vedostusmenetelmä on saanut vanDyke-nimensä siitä, että värisävy muistuttaa flaamilaisen maalarin käyttämää ruskeaa sävyä. Kemikaalisarja sisältää liuokset herkistysliuoksen valmistamiseksi sekä vedosten prosessoimiseksi.

Kallitypia kemikaalisarja 2 x 50 ml

Kysy hintaa ja saatavuutta.

Muut tuotteet

Stoplux 500 ml – 10,00 €

Keskeyte on hajuton sitruunahappokeskeyte indikaattorivärillä. Se soveltuu sekä filmien että vedosten keskeytteeksi. Käyttöliuos saadaan laimentamalla kantaliuosta 1:20 tai enemmän.

 

Lux eterna kiinnite 1 l  8,00 € ja 5 x 1 l – 24,00 €

Lievästi emäksinen kiinnite filmeille ja papereille. Kemikaalit ovat pakkauksessa jauheena annospusseissa, joiden sisältö liuotetaan veteen 1 litraksi. Tätä kantaliuosta voidaan käyttää suoraan tai laimentamalla enintään 1 + 1.

Lux eterna pesusuola (HCA) 10 x 1 l – 10,00 €

Pesusuola on pääasiassa natriumsulfiittia sisältävä suolaliuos filmien ja vedosten kiinnityksen jälkeiseen pesuun ja sulfidisävytyksen keskeytykseen. Pakkauksessa jauhe on 1 litran annospusseissa, joiden sisältö liuotetaan veteen käyttöliuokseksi.

 

Farmerin heikenne 4 x 500 ml – 15,00 €

Heikenteellä voidaan vaalentaa ylivalotettujen negatiivien tiheyttä tai vedoksen sävyjä joko koko kuva-alalta tai paikallisesti. Pakkaus sisältää annospusseissa kemikaaleja A ja B. Niistä saadaan vähintään 4 x 500 ml käyttöliuosta.

 

Bentsotriatsoliliuos 1 %, 100 ml – 10,00 €

Liuosta käytetään paperikehitteiden lisäaineena vähentämään huntua ja/tai muuttamaan kuvasävyä kylmänharmaaksi.

 

Raakakemikaalit

Hintatiedot saa kysymällä. Myös listasta puuttuvia kemikaaleja kannattaa kysyä.

Raakakemikaalilistaus

Ammoniumrautaoksalaatti
Ammoniumrauta(III)sitraatti
Askorbiinihappo
Bentsotriatsoli
Booraksi
Dimetsoni-S
Fenidoni
Gallushappo
Hopeanitraatti
Hydrokinoni
Kaliumbromidi
Kaliumdisulfiitti
Kaliumheksasyanoferraatti
Kaliumkarbonaatti
Kaliumtiosyanaatti
Kromialuna
Kultakloridi
Kuparikloridi
Kuparisulfaatti
Metoli
Natriumdisulfiitti
Natriumsulfiitti
Natriumtiosulfaatti
Palladiumkloridi
Sitruunahappo
Tanniini
Tween 20